Monday, July 16, 2012

Από τη Ραφήνα με αγάπη: «Η ελληνική γλώσσα πρέπει να μείνει ανέπαφη»

Τα φωνήεντα τα αγαπώ
και θέλω να'ναι at least οχτώ!

Επειδή είμαστε η κύρια δύναμη αντίστασης στη βλακεία στο ελληνικό διαδίκτυο, δεν είναι σωστό να μην ασχοληθούμε με το νέο χιτάκι στα διάφορα τρομοσυνομωσιολάγνα στέκια. Ο  συνδυασμός ιδεοληψίας, ημιμάθειας και πλήρους αδιαφορίας για την πραγματικότητα είναι συγκινητικός. Ίσως και να πρόκειται βέβαια για αδυναμία κατανόησης λόγω μειωμένης αντίληψης. Όπως και να έχει οι γνωστοί άγνωστοι έχουν δώσει λογιών-λογιών προεκτάσεις.


Μιας όμως και μας πήραν άλλοι τη μπουκιά από το στόμα, για καλό debunking και σχολιαστές που εκπλήσσουν με τη βλακεία τους και άλλους που συγκινούν με την υπομονή τους, προτείνουμε αυτό το άρθρο (και τα 800 σχόλιά του): Τελικά, είναι εφτά τα φωνήεντα;

Στα σχόλια θα βρείτε τα πάντα. Ωριμότητα και επιστημονικό λόγο από τους Ανεξάρτητους Έλληνες, Μπουμπούκο, Κανέλλη, μπούρδες Σαββόπουλου, βαρεμένους που θέλουν να έχουμε πινακίδες σε πολυτονικό, καψιλαμάδες γενικά αλλά και άλλους που δίνουν απλές εξηγήσεις για να καταλαβαίνουν και τα παιδάκια (αλλά και αυτοί που χτυπιούνται χωρίς να έχουν διαβάσει το βιβλίο) και φυσικά πολλές παραπομπές. Εντυπωσιακό!


ΥΓ: Σε αυτό το σχολείο πάνε άραγε τα παιδάκια του άρχοντα των πλεϊστεϊσιόν; Επειδή είναι μελλοντικοί πρωθυπουργοί, το θέμα είναι σοβαρό!

1 comment:

Dimitris said...

Σημαντική παρέμβαση by Pord Byron http://sarantakos.wordpress.com/2012/07/18/polydor/